Školní elektronické systémy

15. 5. 2025 / May 15, 2025

08:45–09:45     Registrace účastníků / Registration of participants

09:45–10:00    Slavnostní zahájení / Opening ceremony

Ing. Martina Kuncová, Ph.D., prorektorka pro studium / Vice-Rector for Studies

10:00–12:00    Klíčoví řečníci / Keynote speakers

 

doc. PhDr. Dagmar Weberová, Ph.D. MBA, Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně / Tomas Bata University in Zlín

Konkurence zdraví: Když marketing kráčí ve službách prevence

Health in Competition: When Marketing Steps Up for Prevention

 

doc. Ing. Vladimír Hyánek, Ph.D., Vysoká škola polytechnická Jihlava / College of Polytechnics Jihlava

Organizační odolnost v době polykrize: Poučení z ukrajinské uprchlické krize v Česku Organisational resilience in times of polycrisis: Lessons from the Ukrainian refugee crisis in the Czech Republic

 

doc. Ing. Martin Januška, Ph.D., Západočeská univerzita v Plzni / University of West Bohemia in Pilsen

Digitalizace výuky projektového managementu s využitím konceptu serious games, virtuální a rozšířené reality s ohledem na aktuální potřeby businessu

Digitalization of project management education using the concept of serious games, virtual and augmented reality with regard to current business needs

 

12:00–13:00    Oběd / Lunch

 

13:00–14:30    

 

Ing. Ján Holý, doc. Ing. Vladimír Bolek, PhD. (Ekonomická univerzita v Bratislave / University of Economics in Bratislava)

Advanced Driver Assistance Systems: Innovations, Challenges, and Managerial Implications in the Automotive Industry

 

Ing. Samuel Mihalčín, doc. Ing. Juraj Mišún, PhD. (Ekonomická univerzita v Bratislave / University of Economics in Bratislava)

The Impact of Recent Crises on the Performance of Managerial Functions a Systematic Literature Review

 

Ing. Libor Jílek (Univerzita obrany / University of Defence)

Nedostatek personálu v ČR a jeho dopady na rekrutaci osob do armády České republiky

Lack of Personnel in the Czech Republic and Its Effects on the Recruitment of Persons to the Army of the Czech Republic

 

14:30–15:00 Přestávka / Coffee break  

 

15:00–16:30   

Ing. Andriana Baziuk, doc. Ing. Mgr. Róbert Hanák, PhD. (Ekonomická univerzita v Bratislave / University of Economics in Bratislava)

Determinanty adopcie umelej inteligencie zamestnancami v pracovnom prostredí 

Determinants of Artificial Intelligence Adoption by Employees in the Workplace

 

Ing. Ema Mikulášová, Ing. Samuel Mihalčín (Ekonomická univerzita v Bratislave / University of Economics in Bratislava)

Gender Equality as a Factor Influencing Strategic Sustainability: Insights From Bibliometric Analysis

 

PaedDr. František Smrčka, Ph.D., Ing. Marek Musil, Tomáš Hubený (Vysoká škola polytechnická Jihlava / College of Polytechnics Jihlava)

Informační systém pro malou zemědělskou společnost s využitím GISu

Information System for a Small Agricultural Company using GIS

 

Ing. Federico Banda, doc. Ing. Anita Romanová, PhD. (Ekonomická univerzita v Bratislave / University of Economics in Bratislava)

Úroveň digitalizácie na Slovensku   v porovnaní s krajinami V4 na základe rebríčka IMD

The Level of Digitalization in Slovakia Compared to V4 Countries Based on the IMD Ranking

 

16:45–20:30    Společenský večer / Conference dinner

 

16. 5. 2024 / May 16, 2025

09:30–11:00    

Ing. Petr Jiříček, Ph.D. (Vysoká škola polytechnická Jihlava / College of Polytechnics Jihlava)

Peněžní teorie v dílech J. A. Schumpetera

The Monetary Theory in the Works of J. A. Schumpeter

 

Mgr. Hana Vojáčková, Ph.D., Ing. Jakub Novotný, Ph.D. (Vysoká škola polytechnická Jihlava / College of Polytechnics Jihlava)

Analýza používání verzovacího software ve firmách v České republice

Analysis of the Use of Versioning Software in Companies in the Czech Republic

 

Ing. Nikola Soukupová, MSc., Ing. Lenka Lízalová, Ph.D. (Vysoká škola polytechnická Jihlava / College of Polytechnics Jihlava)

Spokojenost klientů s veřejnými službami: případová studie Magistrátu města Jihlavy

Client Satisfaction With Public Services: a Case Study of Jihlava City Hall

 

11:15–12:15 Oběd / Lunch